GROEI EN WORDT BIJZONDER ALS ONDERWIJSPROFESSIONAL

Wordt bijzonder zodat de volgende generatie dat ook kan zijn!

GROEI EN WORDT BIJZONDER ALS ONDERWIJSPROFESSIONAL

Wordt bijzonder zodat de volgende generatie dat ook kan zijn!

UNIEK

 Een zeldzame samensmelting van eeuwenoude alchemistische principes, moderne psychologische inzichten en praktische strategieën, waardoor een holistische benadering van creatief denken mogelijk is die nergens anders te vinden is.

SIMPEL

Verrassend simpel omdat het zich richt op ervaringsgericht leren, waardoor deelnemers direct praktische vaardigheden kunnen toepassen en hun creatieve denkvermogen kunnen ontwikkelen zonder overweldigd te worden door complexiteit.

VEILIG

Gebaseerd is op bewezen psychologische methodes en begeleiding van gekwalificeerde professionals, waardoor de deelnemers een ondersteunende omgeving hebben om te experimenteren en te groeien zonder angst voor mislukking.

HET PROBLEEM...

We leven in een wereld waarin verbinding steeds vaker plaatsvindt met een scherm ertussen. Echte verbinding is eerder een uitzondering dan de regel. Doordat we steeds verder weg raken van verbinding met de ander, raken we paradoxaal genoeg ook steeds verder verwijderd van de verbinding met onszelf.  Onze neo-cortex, ons gezonde verstand, is echt super goed in het verzinnen  van verhalen over al onze gedachten. We denken veel na en denken dat we alles heel bewust doen.


In onze gesprekken, ook die op het werk, zijn we vaak bezig met verhalen die we onszelf vertellen. We horen de ander wel, maar luisteren we echt? Zien we de ander écht? Voelen we echt wat ze bedoelen? Zelfs in de klas, met leerlingen, doen we dit zonder erbij na te denken. We vullen de gaten op met aannames en denken dat we alles weten. Maar zo verliezen we de verbinding, met anderen én met onszelf.


We zoeken naar antwoorden, bedenken verhalen, of grijpen naar destructief gedrag om ons tijdelijk beter te voelen. We denken misschien dat minder werken of rustiger aan doen de oplossing is, maar dat is niet waar.

DE OPLOSSING

We leven in een wereld die vraagt om echtheid, om jezelf te zijn zonder te willen voldoen

aan de verwachtingen van anderen.

Je uit te drukken zoals je werkelijk bent, om van daaruit verbinding te maken met anderen.

Het is jouw taak om te groeien naar wie je werkelijk bent.

Om te staan voor waar je voor staat.

Om van daaruit te verbinden met jezelf en de ander.

Iedereen heeft iets van hem of haar bijzonder maakt.

Bijzonder, niet beter

Het belichamen van wat jou bijzonder maakt en waar je voor staat, maakt jou een voorbeeld voor de volgende generatie. Want dan geef je de volgende generatie onbewust toestemming om zichzelf te zijn, om alles te omarmen wat daarbij hoort. Ze hoeven niet te veranderen, want ze zijn al goed zoals ze zijn. Ze gaan naar school om kennis op te doen, niet om iets te worden, want ze zijn al iets: menselijk. Het belichamen van wie je werkelijk

bent, vormt het voorbeeld voor de toekomstige generaties. En weetje, deze generatie kijkt net zo goed naar jou als jij naar hen. Spiegel elkaar in het accepteren van jezelf, en daar zul je heel blij van worden. Stop met hard werken en begin met het (opnieuw) ontdekken van jezelf.

DOEL VAN DEZE TRAINING

Het doel van deze training is om je dichter bij jezelf te brengen. Als onderwijsprofessional ben je de hele dag bezig met mensen, met leerlingen. Je omgeving weerspiegelt jou. Wanneer je voor de groep staat, word je onbewust de hele dag met jezelf geconfronteerd. Elk kind of elke jongere reflecteert een deel van wat er in jou leeft. Dat is niet eenvoudig. Daarnaast leg je verantwoordelijkheid af aan hun ouders/ verzorgers, je collega's, je werkgever en de mensen in je privéleven. Je hebt de verantwoordelijkheid om jonge volwassenen iets bij te brengen, gebonden aan een onderwijsprogramma waar je mogelijk ook een mening over hebt. Dit en alles eromheen kan als een behoorlijke last voelen. Jij wilt het beste voor de kinderen, hun ouders tevreden houden, goed samenwerken met je collega's en dan hebben we het nog niet eens gehad over je privéleven.

 De vraag is niet hoe je dit doet. Jij bent goed in het onderwijsvak. Maar ben je ook goed in het zijn van de persoon die dit vak uitoefent? Deze training draait om jou. Om wie jij werkelijk bent. Om wat jou als mens bijzonder maakt. Bijzonder, niet beter. Want wanneer jij helemaal jezelf bent, geef jij onbewust je omgeving, dus je leerlingen, toestemming om ook helemaal henzelf te zijn. Deze training draait om wie jij bent terwijl je het vak van onderwijsprofessional uitoefent.

Hoe ga jij van nature om met situaties waarop je geen invloed hebt? En hoe kun je dit effectiever doen, zodat je minder stress ervaart in je werk en in het dagelijks leven? In deze training word je je bewust van de bril waardoor jij kijkt naar jezelf, naar anderen en naar situaties. Je leert meer over de denkprocessen die hierbij een rol spelen, over de vaardigheden om hier op een relaxte manier mee om te gaan en de regie te houden over jouw eigen koers. Het is een training vol ervaringsgerichte oefeningen, inzichten en humor.

TRAINERS

Bettine Bakker

(NLP)Trainer & Onderwijsprofessional

Mijn naam is Bettine Bakker. Toen er zeven jaar geleden baarmoederhalskanker werd gediagnosticeerd, was dat ongevraagd het begin van een nieuw en lang levensverhaal. Ik was zwanger van ons derde kind, stond midden in het leven en had een fijne baan als directeur van een kindcentrum. Door de behandelingen tot op de dag van vandaag, heeft mijn leven een andere wending gekregen. Cruciaal voor mijn levenslust is het actief blijven investeren in mijn eigen ontwikkeling. Zo volgde ik verschillende NLP-opleidingen, leerde ik provocatief coachen en storytelling en -writing. Door mijn ervaring in het onderwijs te verbinden met mijn analytische kennis en te combineren met mijn eigen ontwikkeling hoop ik een steentje bij te dragen aan de mensen die werken met de volgende generatie.

Anne Mulder - van Veenendaal

Founder & Trainer

Mijn naam is Anne Mulder, eigenaar en trainer van de School van Levenskunst. Als mens heb ik enorm veel geïnvesteerd in mijn eigen reis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Van NLP, schaduwverlichting, filosofie sjamanisme, leiderschapstrainingen, een intensieve literatuurstudie op gebied van bewustzijn, non dualiteit en persoonlijke ontwikkeling, tot aan studies beïnvloeding & dieptepsychologie. Daarnaast heb ik een professionele achtergrond als ondernemer, trainer en liggen mijn roots in de creatieve wereld (marketing & communicatie). 


Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

READY?

Klaar om bijzonder te zijn, zodat de volgende generatie dat ook kan zijn?