DISCOVER YOURSELF

Ontdek jouw persoonlijkheidsmodel als professional!

DISCOVER YOURSELF

Ontdek jouw persoonlijkheidsmodel als professional!

UNIEK

Een profiel dat zich aanpast aan wie jij bent en je niet in een al bestaand 'label' plaatst, maar een uniek profiel dat net zo uniek is als jij!

SIMPEL

Een eenvoudig model met diepgang. Stap voor stap nemen wij je mee in de manier waarop jij de dingen doet!"

VAARDIG

Modelleren is een vaardigheid binnen NLP die in kaart brengt hoe filters onbewust bij jou werken.

UNIEK

Een profiel dat zich aanpast aan wie jij bent en je niet in een al bestaand 'label' plaatst, maar een uniek profiel dat net zo uniek is als jij!

SIMPEL

Een eenvoudig model met diepgang. Stap voor stap nemen wij je mee in de manier waarop jij de dingen doet!"

VAARDIG

Modelleren is een vaardigheid binnen NLP die in kaart brengt hoe filters onbewust bij jou werken.

LABEL NIET EN MODELLEER JEZELF

We kennen ze allemaal wel, de persoonlijkheidsprofielen waarmee we iemand labelen: het DISC-kleurenmodel, de Big Five, en vele anderen.

Hoe zou het voor je zijn als je stopt met mensen in een model te stoppen en in plaats daarvan het unieke model van de mens zelf ziet?

Hoe zou het zijn als je begrijpt hoe jouw eigen model als professional in elkaar zit?

Hoe zou het zijn als je inzicht hebt in het model van een andere professional?

Als je weet welke filters jij gebruikt?

Als een succesvolle andere professional weet welke filters hij of zij gebruikt?

Als je kunt switchen van filters zodat je net zo succesvol wordt?

Wat dacht je hiervan?

Hoe zou het voelen?

Hoe zou je hier tegenaan kijken?

En wat zou je zeggen als we jou als professional eens in kaart brengen?

Met als resultaat dat je niet alleen jezelf beter leert kennen, maar ook een nog betere professional wordt.

JA! DAT WIL IK

DIT IS VOOR JOU ALS JE

  • Wil weten waarom je bepaalde dingen doet als professional
  • Wilt leren op welke wijze andere de rol van professional uitvoeren
  • Ontdekken welke onbewuste filters je gebruikt
  • Wilt leren hoe je (nog) succesvoller kan zijn 
  • Hoe onbewuste processen jezelf en de ander aansturen

WAT IS MODELLEREN

Modelleren is een methode binnen NLP om vaardigheden van anderen over te nemen. Dit doe je door observatie en het in kaart brengen van succesvolle processen die de basis vormen van de vaardigheid die je wilt leren. Simpel gezegd neem je een bestaande methode, vorm, of manier van iemand over door deze zo goed mogelijk na te bootsen en vervolgens eigen te maken.

Om een vaardigheid eigen te maken, moeten twee eisen worden vervuld: competentie (doen) en bewustzijn (weten). Dit betekent dat je ‘kunt doen wat je weet’ en ‘weet waarom en hoe je het doet’. Vaak zijn vaardigheden bij experts grotendeels onbewust of intuïtief, waardoor zij niet precies kunnen uitleggen waarom en hoe ze iets doen.

Wij gaan door middel van modelleren achterhalen en ontdekken wat jouw model als professional is en wat het grote verschil maakt ten opzichte van anderen.

Daarnaast leren we je de basis van de metaprogramma's herkennen, zodat je bij andere professionele experts kunt achterhalen wat zij doen wat jij nog niet doet.

Op deze manier kun jij een professionele expert worden!

METAPROGRAMMA'S

Metaprogramma’s zijn onbewuste voorkeuren in waarnemen, denken en reageren. Ze worden ook wel sorteerstijlen genoemd, omdat ze bepalen hoe we informatie sorteren en waar we aandacht aan besteden. Ons brein krijgt per seconde miljoenen bits aan data te verwerken, maar filtert deze data door veel informatie weg te laten. Metaprogramma’s zijn misschien wel de meest onbewuste filters hierin.

Metaprogramma’s vormen de onbewuste stuurcodes van ons gedrag, onze interne processen en onze stemming. Ze geven inzicht in hoe wij waarnemen, hoe wij onze aandacht richten en hoe wij de ontvangen informatie filteren en verwerken.

Het zijn inhoudsvrije filters die op een diep onbewust niveau liggen en onze perceptie beïnvloeden zonder rekening te houden met de inhoud.  Omdat metaprogramma’s je onbewuste voorkeuren in denken en reageren zijn, ga je er onbewust vanuit dat anderen dezelfde metaprogramma’s hebben en op dezelfde manier denken en handelen. Via taal en gedrag kunnen we ons bewust worden van de metaprogramma’s. Metaprogramma’s zijn context- en stressgebonden, wat betekent dat ze kunnen veranderen bij wijzigende contexten of toenemende of afnemende stress.

Wanneer mensen groeien en zich ontwikkelen, en hierdoor meer keuzemogelijkheden creëren, zie je vaak een verschuiving in het gebruik van hun metaprogramma’s.


Een voorbeeld van een metaprogramma is de voorkeur voor Procedures versus Opties

Een interessant metaprogramma om te overwegen! Zit ik tegenover iemand die de voorkeur geeft aan vaste procedures en een lineaire volgorde, die moeite heeft met verandering en niet snel spontaan op vakantie zou gaan? Of zit ik tegenover iemand die juist houdt van opties, iemand die graag variatie en nieuwe ervaringen opzoekt?

SAMENGEVAT

In een notendop: als je weet hoe je zelf handelt, waarom je doet wat je doet, en je begrijpt wat iemand anders doet die een expert is in iets wat jij graag wilt kunnen, en je kent zijn methode, dan weet je met welke aanpassingen je hetzelfde kunt bereiken. Dit is een hoger niveau van jezelf leren kennen en de ander begrijpen.

DAT WIL IK 

KORTOM:

Investering:  999,-euro excl. btw

Duur: 2-daagse training

Extra: Persoonlijkheidsprofiel van jezelf als professional

Locatie: Veenendaal

Deelnemers: Max. 12

Tevens is het mogelijk om deze training in-company te volgen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

DAT WIL IK


DE TRAINERS

Femke

Door het inzetten van Femke haar speelsheid, humor, kwetsbaarheid en kennis zorgt zij voor verbinding, diepgang en plezier.

Shirley

Onze breinexpert waar psychologische wijsheid samen komt met wetenschappelijke kennis.

WIL JE MEER WETEN?

Ben je nieuwsgierig of dit iets voor jou is of wil je meer informatie? Voel je vrij om een (online) persoonlijk adviesgesprek in te plannen. Tijdens een persoonlijke kennismaking kunnen wij je alles over dit programma vertellen en kun jij al je vragen stellen. Op basis daarvan kunnen wij adviseren of dit programma aansluit bij waar jij staat in het leven en bij jouw behoeften.

INSCHRIJVEN

Op dit moment zijn er nog geen startdata bekend. Geef hieronder aan of je op de hoogte gehouden wilt worden wanneer we starten, of als je meer informatie wilt ontvangen. Tevens is het mogelijk om deze training in-company te volgen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.