Professionele Communicatie

Versterk uw organisatie

Zaken doe je met mensen!

In talloze organisaties wordt de noodzaak van verbeterde communicatie steeds belangrijker, met name in interacties met klanten en (zakelijke) relaties. De wens naar een meer 'professionele' aanpak groeit. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Streeft u naar een verbeterde onderlinge verstandhouding, een helderder begrip van elkaars intenties, verbeterde samenwerking en het consequent nakomen van afspraken? Wenst u luisteren tot een prioriteit te maken?

Professionele communicatie is een veelomvattend concept dat allereerst scherp gedefinieerd moet worden binnen de specifieke context van uw organisatie. De School van Levenskunst biedt een op maat gemaakt programma dat aansluit bij de specifieke communicatiebehoeften binnen uw organisatie.


Waarom Professionele Communicatie van belang Is

Interne communicatie weerspiegelt altijd de dynamiek en cultuur binnen een organisatie of afdeling. Communicatie is 'altijd' aanwezig, zelfs als er geen woorden worden uitgewisseld. Communicatie kan soms leiden tot aannames, misverstanden, irritaties en tijdverlies. Het is niet altijd eenvoudig om de communicatie helder te houden; emoties spelen vaak een rol en kunnen de communicatie vertroebelen.


Een op maat gemaakt programma.

Onze training in Professionele Communicatie richt zich op de persoonlijke groei van deelnemers en heeft tegelijkertijd tot doel de professionaliteit binnen de organisatie te versterken. Enkele elementen van het programma zijn onder andere:

  • Het leggen van effectief contact met collega's en relaties
  • Het begrijpen van projectie en hoe dit werkt
  • Het afstemmen van uw communicatie op de missie en waarden van uw organisatie
  • De ontwikkeling van een professionele houding
  • De invloed van overtuigingen en emoties op uw communicatie en gedrag
  • Inzicht in uw gedrag en uw communicatiestijl

Bent u klaar om de kwaliteit van uw communicatie te versterken? Neem vandaag nog contact met ons op voor een op maat gemaakt programma dat voldoet aan de behoeften van uw organisatie.